Acești biscuiti cu hrisca, fructe uscate si carob sunt potriviți în special pentru cei ce au intoleranțe la lactoză și gluten, dar nu înseamnă că nu se pot bucura de beneficiile lor și cei ce nu au problemele de mai sus. Hrișca e prea puțin folosită pe la noi, desi abundă în antioxidanți (vitaminele B1, B2, B3, B6), conține 8 aminoacizi esențiali, flavonoizi, fier, zinc, potasiu, magneziu. În combinație cu stafidele și carobul, care, printre altele, îmbunătățesc digestia și ajută la fixarea fierului, rezultă o gustare sănatoasă și energizantă, ușor de preparat și de luat la drum.

Timp preparare: 5 minute          Timp fierbere hrisca: 40 min          Timp coacere: 40 min

Ingrediente

200 g hrișcă uscată
zeama de la 1/2 portocală
50 g stafide
2 lingurițe carob (pudră de roșcove)

Mod de preparare

1. Pune hrișca la fiert în 600 ml apă și las-o să fiarbă la foc mic, timp de 30-40 minute sau până absoarbe toată apa. După ce se răcește, transferă totul în recipientul blenderului.

2. Preîncălzește cuptorul la 160 grade fără ventilator.

3. Adaugă restul ingredientelor în blender și mărunțește totul până obții o compoziție vârtoasă și omogenă de consistența unui aluat.

4. Modelează cu palmele biscuiți cu diamentru de 5-7 cm și pune-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-i timp de 30-40 de minute sau până se usucă suprafața acestora și apar niște mici fisuri.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy