Oricât de mult ne-ar placea cireșele nu reușim de fiecare dată să le consumam pe toate ca atare, așa încât, de teamă să nu se altereze, le folosim în diverse preparate, cum sunt aceste delicioase briose cu cirese (fara zahar).

Sunt de părere că nu poți să ai niciodată prea multe cireșe în casă.

Nouă ne plac la nebunie, în sezon, proaspete.

Alex le mănâncă cu o poftă!

Din acest motiv, când e vremea lor, se întâmplă să cumpăr în mod constant 1-2 kg pe zi  și să rămână uneori o cantitate mică neconsumată.

Detest să arunc alimente și îmi place să valorific orice rest, iar cireșele nu fac excepție.

Prin urmare, fie le spăl bine, le scot sâmburii și le congelez, fie le înglobez rapid în niște briose cu cirese, numai bune de luat în parc ca gustare, la picnic sau la drum, în vacanțe.

La fel procedez cu orice fruct de sezon.

Așa au aparut si retetele de briose cu banane si afine sau briose cu banane si zmeura.

De ce sunt cireșele bune pentru cei mici

  • au un gust delicios
  • sunt o sursă excelentă de antioxidanți
  • îmbunătățesc sistemul imunitar
  • sunt bogate în melatonină care calmează sistemul nervos, reduce iritabilitatea și îi ajută pe micuți să doarmă mai bine
  • conțin și alți nutrienți care ajută la prevenirea diabetului sau bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita sau guta.

Dacă vrei să prepari și tu această rețetă de briose cu cirese (fara zahar), găsești lista de ingrediente și modul de preparare mai jos

Timp preparare: 20 min

Timp coacere: 30-40 min

Număr porții: 12 buc

INGREDIENTE

  • 150 g cireșe proaspete sau congelate (fără sâmburi)
  • 5 ouă
  • 5 linguri cu vârf de făină tip 650 (aprox. 140 g)
  • 3 mere sau 3 banane bine coapte
  • 1 lingură unt de cocos sau unt topit
  • ½ linguriță praf de copt (opțional)

 

MOD DE PREPARARE

PASUL 1

Separă albușurile de gălbenușuri și bate- le spumă, cu ajutorul unui mixer.

Adaugă, pe rând, gălbenușurile, amestecând continuu.

Apoi, setează mixerul la cea mai mică viteză și cerne ușor făina și praful de copt peste ouă.

PASUL 2

Curăță de coajă și răzuiește merele (pisează banana dacă e cazul).

Cu ajutorul unei spatule din silicon încorporează amestecul de fructe în aluat, amestecând ușor, cu mișcări verticale, pentru a păstra compoziția pufoasă.

PASUL 3

Spală cireșele și scoate-le sâmburii.

Înglobează jumătate din cantitatea de cireșe în aluat și amestecă ușor.

Distribuie apoi aluatul în formele de brioșe și decorează-le cu restul de cireșe.

Îți recomand să folosești forme individuale din silicon sau o tavă de silicon.

Tava metalică de brioșe trebuie tapetată cu forme de hărtie de copt.

Hârtia se desprinde destul de greu de pe brioșă, după coacere și de cele mai multe ori rămâne o bună parte din compozitie lipită de ea.
În schimb, din cele de silicon, forma brioșei iese perfectă.

PASUL 4

Coace totul la 170 de grade, fără ventilator, timp de 30-40 min sau până se rumenesc brioșele la suprafață.

TIPS & TRICKS

Dacă vrei să nu îți pătezi iremediabil unghiile si mâinile (cum am făcut eu), îți recomand un apart de scos sâmburi.

Dacă ai încercat acestă rețetă de briose cu cirese (fara zahar), m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

2 comentarii

Adriana May 21, 2019 - 13:06

Nu ma las pana nu incerc toate briosele tale 🙂 Azi am facut reteta cu cirese, a iesit perfect.
Sunt fan inrait al acestui blog, absolut tot ce am incercat mi-a iesit si a devenit o reteta saptamanala 🙂

Reply
admin June 18, 2019 - 00:15

Ce ma bucur! Merci pentru feedback! ?

Reply

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy