Friptură de porc la cuptor cu garnitură de cartofi dulci și sos de avocado

decembrie 23, 2017
Friptură de porc la cuptor cu garnitură de cartofi dulci și sos de avocado

Acest post a fost citit de 86 ori!

Friptura de porc la cuptor cu garnitura de cartofi dulci si sos de avocado este una dintre felurile preferate de mâncare ale copilului nostru. Trebuie să recunosc că toate aromele se potrivesc între ele de minune și în plus, am siguranța unei mese complete.

Subiectul „carne de porc înainte de 2 ani” este în continuare unul dintre cele mai controversate subiecte printre mămici. Nu trebuie decât să arunci un ochi pe grupurile de facebook destinate diversificării sau autodiviersificării și vei da numai de discuții aprinse pe tema asta.

Conform OMS sau NHS, carnea de porc se poate introduce de la bun început în alimentația copiilor, alături de alte tipuri de carne, cum ar fi puiul, vita, curcanul sau peștele.

Când am început noi introducerea solidelor, unul dintre lucrurile pe care mi le-a spus pediatrul de la vremea respectivă legat de alimente era să nu îi dau copilului carne de porc mai devreme de vârsta de 2 ani. Nu am cerut foarte multe explicații. În schimb, după o vreme, am schimbat pediatrul și m-am ghidat, la sugestiile acestuia, după recomandările oficiale și bine am făcut.

Se pare ca interzicerea cărnii de porc este un mit, fără bază științifică. Important este ca aceasta să fie dintr- o sursă de încredere și să alegi o  carne proaspătă, fără prea multă grăsime, cum ar fi muşchiuleţul sau cotletul.

Dacă vrei să prepari și tu această rețetă de friptura de porc la cuptor cu garnitura de cartofi dulci si sos de avocado, găsești lista de ingrediente și modul de preparare mai jos.

Timp preparare:
30 min
Timp coacere:
1,5 h – 2 h
Număr porții:
6 bucăți
Dimensiune vas:
22 cm – 35 cm

Pentru friptură:

  • 800 g cotlet de porc
  • 1 cartof dulce mare
  • 9-10 cartofi albi sau roșii
  • 1 linguriță cimbru măcinat
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 1/2 linguriță sare
  •  10 căței mici de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)
  • piper

Pentru sos:

  • 1 avocado copt
  •  2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgi
  • 2-3 căței mici de usturoi
  • verdeață (opțional-mărar sau pătrunjel proaspăt)
  • sare (doar peste vârsta de 1 an)
  • piper
Mod de preparare

PASUL 1
Spală și taie carnea felii cu grosime de 1-1,5 cm grosime, așează feliile într-o tavă termorezisentă și condimentează-le. Pune uleiului, cimbrul usturoului (întreg și mărunțit), sarea și piperul.

PASUL 2
Spală, curăță și taie cartofii, apoi amestecă-i cu rozmarinul, 3-4 căței de usturoi, sare (peste vârsta de 1 an) și piper

PASUL 3
Transferă cartofii în vasul în care este carnea și pune tava în cuptor timp de 1, 5 h-2h la 160 de grade, fără ventilator.

PASUL 4
Între timp, pune toate îngredientele pentru sos în vasul unui tocător electric (eu îl folosesc pe acesta) și mărunțește-le până obții o pastă fină.

PASUL 5
Când este gata, scoate friptura din cuptor și transferă carnea și garnitura pe farfurii, alături de sos și alte legume fierte sau proaspete (mazăre, salată verde, etc)

Dacă ai încercat acestă rețetă de friptura de porc la cuptor cu garnitura de cartofi dulci si sos de avocado, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook si follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close