Fursecuri cu nucă și scorțișoară

de admin
2 comentarii

Fursecurile sunt una din gustările preferate ai celor mici așa încât dacă vrei sa ai la îndemână o varianta fără zahăr, ușor de transportat și plină de nutrienți, poți opta pentru cele de mai jos. Nucile au un conținut bogat de omega 3, minerale și vitamina E  iar scorțișoara proprietăți antioxidante.

Timp preparare: 40 min

Timp răcire: 30 min

Timp coacere: 15 – 20 min

Număr porții: 28 fursecuri (1 tavă)

Dimensiune vas: tavă metalică cuptor

Pentru biscuiți:

  • 250 g făină tip 650
  • 2 linguri făină de migdale
  • 3 linguri nucă măcinată
  • 120 g unt rece
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 1 gălbenuș
  • 1-2 linguri zeamă lămâie

Pentru decor:

  • 1 albuș
  • 1 lingură lapte
  • Coajă de lămâie răzuită
  • 28 jumătăți de miez de nucă (aprox 60 g)

Mod de preparare

PASUL 1
Amestecă cu vârful degetelor făina și untul rece tăiat cubulețe, până capătă consistența fărâmiturilor de pâine.

PASUL 2
Adaugă făina de migdale, nuca măcinată, mirodeniile și gălbenușul.

PASUL 3
Continuă să frămânți până când se dezlipește aluatul de pe suprafața bolului ți poți forma o bilă.

PASUL 4
Aplatizează bila, înfășoară-o în folie alimentară și pune-o în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

PASUL 5
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C (160 de grade cu ventilator sau treapta 2-3).

PASUL 6
După ce s-a răcit, scoate aluatul din frigider si întinde-l cu ajutorul unui sucitor până capătă o grosime de 5-7 mm.

PASUL 7
Decupează fursecurile cu ajutorul unei forme și transferă-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

PASUL 8
Amestecă albușul cu laptele și întinde amestecul peste fursecuri cu ajutorul unei pensule de patiserie. Decorează fiecare fursec cu câte o jumătate de miez de nucă (tocată pentru copiii sub vârsta de 3 ani)  și răzuiește coaja de lămâie peste toată tava.

PASUL 9
Coace totul la 180 de grade C, timp de 15-20 de minute sau până se rumenesc fursecurile.

NOTĂ
Aluatul se poate face în avans sau în porții mai mari fiindcă rezistă 5-7 zile la frigider și 6 luni la congelator.
După ce se răcesc fursecurile, poți cerne zahăr pudră peste cele destinate exclusiv adulților.
Fursecurile se păstrează în recipiente închise etanș 5-7 zile.

Dacă ai încercat acestă rețetă de fursecuri cu nucă și scorțișoară, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

2 comentarii

Brandeu Maria December 21, 2020 - 01:43

Buna, pot adauga curmale sau stafide măcinate sa fie puțin dulci?

Reply
admin February 15, 2021 - 08:32

Sigur! 😉

Reply

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy