Prajiturele cu fulgi de ovaz si zmeura

Acest post a fost citit de 169 ori!

Dacă ești în căutarea unor biscuiți moi, dulci și aromați, trebuie să-i încerci pe aceștia. Plini de fibre și nutrienți, se fac rapid și sunt o gustare perfectă atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Timp preparare: 10 min          Timp racire: 30 min          Timp coacere 25 min           Număr porții: 8 bucăți

Ingrediente

2 albușuri
2 linguri făină neagră
50 g fulgi de ovăz
30 g zmeura
o lingură fulgi de cocos
1 linguriță ulei de cocos
o banană coaptă

Mod de preparare

PASUL 1
Bate albușurile spumă.

PASUL 2
Pisează banana cu ajutorul unei furculițe și adaugă uleiul de cocos.

PASUL 3
Încorporează în albușuri fulgii de ovăz, fulgii de cocos, făina și banana amestacată cu ulei. Adaugă zmeura și amestecă ușor, având grijă să nu se dezintegreze prea tare.

PASUL 4
Lasă compoziția 30 min la frigider. În acest fel fulgii vor absorbi o parte din umezeala aluatului.

PASUL 5
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Transferă cu ajutorul unei linguri aluatul în tavă, așa încât să capete formă circulară cu diametrul de 5-7 cm și grosime de 1 cm.

PASUL 6
Coace prăjiturelele la 160 de grade fără ventialator, timp de 25 min, sau până se rumesc pe partea inferioară (pe care fac contact cu tava).

PASUL 7
Când sunt gata, scoate-i din cuptor și lasă-i să se răcescă 10-15 min pe un grătar metalic înainte de a-i servi.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close