Rosii umplute cu legume, piept de gaina si orez

de admin
0 comentariu

Îți recomand să prepari această rețetă spre sfârșitul verii, când se coc roșiile de grădină și abundă în piețe. Nimic nu se compară cu gustul lor în perioada respectivă. Gătite astfel, sunt o alternativă mai suculentă a chiftelelor fiind ușor de gestionat de cel mic.

Timp preparare: 10 min          Timp fierbere: 30 min          Timp coacere: 25 min

Ingrediente

150 g piept de găină
125 g  orez integral
1 legătură mică pătrunjel
1 cățel usturoi
1 ou
5 roșii medii
1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Se taie roșiile așa încât să rezulte niște căpăcele și se scot sâmburii cu o linguriță. Se fierbe pieptul de găină tăiat cubulețe și separat orezul. După ce au fiert și s-au răcit, se amestecă cu oul, pătrunjelul tăiat mărunt și usturoiul pisat. Fiecare roșie se umple cu compoziția rezultată iar la final se pun căpăcelele și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade fără ventilator pentru aproximativ 25 minute. Se scot și se servesc calde.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy