Chifteluțe de conopidă cu ardei

de admin
2 comentarii

Preparate numai din ingrediente foarte nutritive și fără gluten, aceste chifteluțe de conopidă cu ardei vor face cu siguranță deliciul celor mici, datorită crustei crocante și miezului moale și pufos.

Conopida, ingredientul cheie, are un conținut ridicat de antioxidanți, vitamina K, calciu și fibre. Combinată cu restul legumelor și cu făina de migdale, poate fi o alternativă bună în cazul în care vrei să reduci sau să eviți consumul de gluten.

Timp preparare: 20 min

Timp coacere: 30 – 35 min

Număr porții: 30 – 35 buc

Dimensiune vas: tavă metalică cuptor

Ingrediente:

  • 1 căpățână medie de conopidă (500-600 g)
  • 1 ardei capia tăiat mărunt
  • 120 g făină de migdale
  • 1 ceapă medie tăiată mărunt
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 ouă
  • 2 linguri mozzarela rasă
  • 2 linguri ulei de măsline (pomace)
  • ½ linguriță sare (doar peste vârsta de 1 an)
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel/mărar tocate mărunt
  • ½ linguriță nucșoară
  • ½ lingurită chimen măcinat
  • ½ lingurită coriandru măcinat
  • 10 linguri fulgi de porumb măcinați sau de cereale (quinoa, orez – pentru a capată crusta crocantă)

Mod de preparare

PASUL 1
Curăță și desfă în florete conopida și mărunțește-o cu ajutorul unui tocător electric până capătă consistența unor boabe de orez. Pune conopida într-un tifon și stoarce foarte bine lichidul din ea.

PASUL 2
Separă gălbenușurile de albușuri și amestecă-le pe cele din urmă cu parmezanul, ceapa, mozzarela, sarea, usturoiul, făina de migdale, verdețurile, uleiul, coriandrul, chimenul și nucșoara.

PASUL 3
Adaugă conopida și frământă totul cu ajutorul mâinilor până la omogenizare. Formează bile cu diamentrul de  2-3 cm, dă-le prin gălbenușurile amestecate cu 2-3 linguri de apă și apoi tăvălește-le prin fulgii mărunțiți de cereale. Se poate pulveriza puțin ulei de măsline pe deasupra înainte de a le coace.

PASUL 4
Transferă chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le la 200 de grade fără ventilator 30-35 de minute sau până încep să se rumenească ușor. Servește-le cu sos de roșii făcut în casă, Pesto (găsiți rețeta aici) sau zacuscă.

Dacă ai încercat acestă rețetă de chiftelute de conopida cu ardei, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

2 comentarii

Ramona January 28, 2020 - 17:05

Bună, spune-mi te rog pot înlocui faina de migdale cu alt tip de faina?

Reply
admin January 29, 2020 - 15:37

Sigur! 😉

Reply

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy