Clatite de spanac umplute cu ciuperci

de admin
Clatite de spanac umplute cu ciuperci

Dacă cei mici sau mari din familia ta nu sunt mari amatori de vegetale, încearcă să le strecori în preparatele lor preferate. Clătitele sunt printre favorite în majoritatea familiilor. Spanacul încorporat în aluatul acestora are un gust foarte discret și light, echilibrând astfel consistența umpluturii de ciuperci.

Timp preparare: 30 min          Nr. Porții: 4 clătite medii

Ingrediente
Pentru clatite

1 ou ecologic
150 ml lapte
4 linguri făină albă
3 linguri spanac fiert și mărunțit
sare (doar peste vârsta de 1 an)

Pentru umplutura

300 g ciuperci
1 cățel de usturoi
100 g smântână
20 g parmezan

Mod de preparare

1. Pune spanacul proaspăt sau congelat la fiert. Când e gata, strecoară apa, lasă-l să se răcească și mărunțește-l.

2. Fierbe la abur sau în puțină apă, împreună cu un cățel de usturoi, ciupercile spălate și tăiate felii.

3. Într-un bol, amestecă oul, laptele și făina cu ajutorul unui mixer, așa cum procedezi când faci aluatul pentru clătitele clasice.

4. Încorporează spanacul în compoziția de clătite.

5. Pune o tigaie antiaderentă pe foc și cu ajutorul unui polonic transferă aluatul în tigaie, rotind-o astfel încât acesta să se întindă uniform.

6. Dupa 30 de secunde întoarce clătita și las-o să se rumenească si pe cealaltă parte. Va fi mai alb-gălbuie pe partea coaptă mai întâi și verde intens pe partea coaptă la final.

7. După ce au fiert ciupercile, taie-le mărunt și amestecă-le cu smântâna și parmezanul.

8. Întinde pe fiecare clătită câte două lingurițe din umplutura de ciuperci și rulează clătita.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu