Mere coapte umplute cu nuca si scortisoara

mai 3, 2016
Mere coapte umplute cu nuca si scortisoara

Merele coapte emană o mireasmă care dă tutror o stare de bine, ceea ce face ca această rețetă simplă să fie numai bună pentru zilele ploioase sau răcoroase.

Timp de preparare: 15 min          Timp de coacere: 30 min          Numar portii: aprox. 4 buc

Ingrediente

4 mere
50 g nucă măcinată
1/3 linguriță scorțișoară măcinată
4 lingurițe miere (opțional și doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare
  1. Spală merele și taie o felie din vârful lor așa încât să rezulte câte un capac.
  2. Decupează cotorul fiecărui măr cu ajutorul unui dispozitiv cilindric special și scobește miezul cu un cutit pentru decupat pepene sau o linguriță mică până se formează niște cavități.
  3. Amestecă nuca măcinată cu miezul de măr și scorțișoara și distribuie umplutura în fiecare cavitate.
  4. Pune capacele, așează merele pe o tavă ceramică pentru cuptor sau pe una metalică pe care ai pus în prealabil hârtie de copt și picură câte o linguriță de miere peste fiecare măr (doar peste vârsta de 1 an).
  5. Coace totul timp de 25 min la 180 de grade.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu