Rulada cu branza si zmeura

de admin
ruladă cu brânză și zmeură

Ruladele par greu de făcut și asamblat. Nu și această ruladă cu brânză și zmeură! Fiindcă e coaptă rapid în tigaie, nu în cuptor și e umplută cu ingrediente proaspete, nepreparate termic, va deveni cu siguranță una din gustările sau deserturile ideale pe timp de vară.

Când ai copil mic e musai să faci în așa fel încât preparatul mâncării să fie cât mai rapid și rezultatul cât mai gustos. Această ruladă este exact ce ai nevoie. O poți pregăti în avans și păstra la frigider.  E perfectă pentru micul dejun al piticilor sau ca gustare în parc sau la picnic dar îi șade tare bine servită și pe platouri, la petrecerile copiilor.

Eu am folosit zmeura fiindcă are o consistență moale, dar poți alege orice fructe de sezon (afine, căpșuni, caise, prune, etc). Condiția este să le tai mărunt, astfel încât rulada să se felieze ușor la final.

La noi tot ce e cu zmeură are trecere sigură, fiindcă este printre preferatele celui mic. De aceea vei găsi pe blog o grămadă de rețete cu acest fruct, de la gustări ca brioșe cu zmeură și banane și prăjiture cu fulgi de ovăz și zmeură, până la chestii mai eleaborate, pe care le mâncăm doar la ocazii speciale, cum ar fi acest tort de “ciocolată” cu afine și zmeură, acest cheesecake de zmeură sau mai simple, ca  tortul rapid de pancakes și înghețata de banane cu zmeură.

Dacă vrei și tu să pregătești această ruladă cu brânză și zmeură, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 30 min                           Număr porții: 2 rulade

Ingrediente
Pentru blat

2 ouă ecologice
4 linguri de făină albă
80 ml lapte
1 banană coaptă
1 linguriță ulei de cocos

Pentru umplutura

200 g brânză de vaci sau ricotta
100 g zmeură (sau alte fructe de sezon tăiate mărunt)
1 linguriță de miere (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Separă albușurile de gălbenușuri și bate spumă albușurile, cu ajutorul unui mixer (cel pe care îl folosesc eu este acesta)..

PASUL 2
Amestecă gălbenușurile cu făina și laptele până obții o compoziție vârtoasă.

PASUL 3
Pisează banana împreună cu uleiul de cocos și toarn-o peste amestecul de făină, ouă și lapte.

PASUL 4
Încorporează apoi albușurile, amestecând ușor cu o spatulă (eu am una din silicon, similară cu aceasta), cu mișcări de jos în sus, astfel încât să se formeze un aluat pufos, suficient pentru a face două blaturi.

PASUL 5
Toarnă jumătate din compoziție cu ajutorul unui polonic într-o tigaie antiaderentă cu diametrul de 15-20 cm încinsă în prealabil. Repartizează uniform și lasă să se rumenească pe o parte la foc mediu, timp de 2-3 minute, înainte de a întoarce blatul pe cealaltă parte.

PASUL 6
Când e gata, răstoarnă blatul pe o farfurie, așteaptă câteva minute să se răcească, transferă-l pe o hârtie de copt de 30×30 cm și distribuie 100 g de brânză și 50 g de zmeură pe întreaga lui suprafață.

PASUL 7
Ridică un capăt al hârtiei și răsucește blatul spre interior.

PASUL 8
Când acesta începe să adere la umplutură, dezlipește ușor hârtia și continuă să rulezi restul de blat în același fel. Poți încerca și fără hârtie dar aceasta are rolul de a rula concomitent toată lungimea blatului. Repetă procedeul si pentru urmatoarea ruladă.

PASUL 9
După ce rulada este gata, feliaz-o, orneaz-o cu fructe și servește-o ca gustare sau desert.

Dacă ai încercat această rețetă de ruladă cu brânză și zmeură, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu