Tarta de primavara cu ricotta si spanac

de admin
Tarta de primavara cu ricotta si spanac

O rețetă savuroasă pentru toată familia, ideală pentru zilele de weekend sau atunci când ai musafiri, tarta cu spanac poate fi preparată în avans fiindcă se poate servi atât caldă cât și rece. Pentru un gust mai intens, ricotta se poate înlocui cu succes cu telemea sau feta, dar doar peste vârsta de 1 an.

Timp preparare: 25 min          Timp răcire aluat: 30 min          Timp coacere: 45-65 min

Ingrediente
Pentru crusta din  aluat fraged

125 g făină albă
125 g făină integrală
125 g unt
2 gălbenușuri
½ linguriță sare roz de Himalaya (doar peste vârsta de 1 an)
2-3 linguri apă rece

 *toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie reci, ținute în frigider până în momentul preparării

Pentru umplutură

200 g ricotta (telemea sau feta – doar peste vârsta de 1 an)
2 albușuri și un ou ecologic
250 g spanac proaspăt sau congelat
2 linguri de făină integrală
1/3 linguriță nucșoară
3 căței de usturoi

Mod de preparare
  1. Urmează instrucțiunile din link pentru a prepara crusta din aluat fraged.
  2. Pentru umplutură, începe prin a fierbe timp de 2 minute spanacul tăiat mărunt, apoi stoarce apa de pe el și lasă-l să se răcească.
  3. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură într-un bol și toarnă compoziția peste aluatul de tartă, după ce l-ai scos din cuptor și ai îndepărtat boabele de fasole/orez. Introdu din nou tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade (160 grade cu ventilator sau treapta 2-3), pentru 30-40 min sau până când se rumenește.
  4. Când e gata, scoate tarta și las-o 10 minute să se răcească, apoi așeaz-o pe un grătar metalic. Se poate servi cu salată de rucola, roșii cherry și măsline.
tarta cu ricotta si spanac
tarta cu ricotta si spanac
tarta cu ricotta si spanac

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu