Salată Boeuf cu maioneză din avocado

de admin
0 comentariu

De cănd avem copil fac salata de boeuf cu maioneza din avocado. Sigur că ea, salata, se întâmplă doar la ocazii speciale, când o cere tradiția. Cum suntem în pline pregătiri pentru sărbătorile de iarnă, am zis că i-ar ședea bine și ei pe blog.

Cum se apropie Crăciunul sau Paștele, întrebarea de pe buzele tuturor mamelor de copii mici și foarte mici este cum să gătească tradițional dar să poată mânca și bebe.

Ca să îmi iasă o salată de boeuf gustoasă, folosesc tot timpul o parte din legumele fierte în supa dulce de pui. Oricum la noi în famlie supa asta este nelipsită de pe masă de sărbători. Clar maioneza clasică (cu gălbenuș crud de ou) nu are ce să caute în meniul copiilor. Există riscul ca ouăle să fie contaminate cu slamonella.

Când trebuie să fac o maioneză baby-friendly, salvarea mea este avocado. Fructul ăsta minune, amestecat cu un gălbenuș, ulei de măsline și puține zeamă de lămâie, se transformă în cea mai sănătoasă maioneză din toate timpurile.

Ce păcat că nu am știut de alternativa aceasta la maioneză pe vremea când eram însărcinată!

Maioneza asta nu e bună doar pentru copii, ci și pentru adulți, dar mai ales pentru femei însărcinate. Nu mi-aș mai fi refuzat nici o salata de boeuf, de vinete, nicoise sau de pește.

Dacă vrei și tu să pregătești această salata de boeuf cu maioneza din avocado, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare:
20 min (fără a include fierberea legumelor)
Număr porții:
4 – 6 bucăți

Pentru salată:

  • 6 morcovi fierți
  • 1 țelina medie fiartă
  • 2-3 rădăcini de pătrunjel (fierte)
  • 1 gulie fiartă
  • 200 g mazăre fiartă
  • piept de pui fiert

Pentru maioneză:

  • 1 avocado copt (ready to eat)
  • 1 gălbenuș de ou fiert (albusul se poate folosi la ornat)
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare (doar peste vârsta de 1 an)
Mod de preparare

PASUL 1
Scoate toate legumele din supa de pui, lasă-le să se răcească și apoi taie-le mărunt.

PASUL 2
Spală avocado, taie-l în jumătate și scoate miezul cu ajutorul unei linguri de masă. Taie miezul felii, pune-l în vasul unui tocător electric, alături de gălbenuș, ulei si zeama de lămâie. Mărunțește totul până obții o pastă fină.

PASUL 3
Amestecă maioneza cu restul de ingrediente.

PASUL 4
Dacă ai timp și răbdare, poți pune salata în forme metalice și o poți decora cu frunze de pătrunjel și albuș de ou. Pentru adulți adugă castraveți murați în compoziție. Salata se păstrează la frigider, acoperită cu folie alimentară pentru 2 zile.

Dacă ți-a plăcut această rețetă de salata de bouf cu maioneza din avocado, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook si follow celei de Pinterest.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy