Brioșe cu banane și afine

Acest post a fost citit de 657 ori!

Aceste reteta de briose cu banane si afine este ideală pentru bebelușii aflați la vârsta autodiversificării dar și pentru copiii mai mari. Pufoase si gustoase, sunt numai bune de luat la drum, de servit la micul dejun sau ca gustare. La fel ca in cazul retetei de briose cu cirese, si aici banana are rol de a îndulci aluatul. Afinele se potrivesc de minune cu gustul acesteia. În plus se fac foarte repede.

Timp preparare:
20 min
Timp coacere:
25 – 30 min
Număr porții:
15 buc
Dimensiune vas:
forme independente din silicon

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu vârf (120 g) de făină integrală sau făină tip 650
  • 2 banane foarte coapte
  • 125 g afine proaspete
Mod de preparare

TIPS & TRICKS

Pentru ca brioșele să iasă pufoase și să crească, e foarte împortant ca albușurile să se bată spumă, separat de gălbenușuri, cu atât mai mult cu cât nu folosesc praf de copt, bicarbonat sau alți agenți de afânare pentru alutul de brioșe.

PASUL 1

Se bat albușurile până se fac spumă, cu ajutorul unui mixer (cel pe care îl folosesc eu este acesta).

PASUL 2

Se adaugă pe rând câte un gălbenuș, amestecând continuu, după care se cerne ușor câte o lingură de făină.

PASUL 3

Separat se sfărâmă bananele cu o furculiță până se fac cremă.

PASUL 4

Cu ajutorul unei spatule (eu folosesc una din silicon, similară cu aceasta) se încorporează piureul de banane în amestecul de ouă și făină și se toarnă totul în forme de brioșe.

Pentru ca brioșele să se desprindă ușor după coacere, îți recomand să folosești forme individuale din silicon sau o tavă, tot de silicon, ca cea de aici. Dacă formele nu sunt din silicon, ci metalice, se pune întâi câte o hârtie pentru brioșe în fiecare.

PASUL 5

Afinele spălate și uscate se distribuie ulterior în fiecare formă în parte. Dacă sunt congelate se folosesc ca atare, tăvălite în făină (ca să absoarbă umezeala).

PASUL 6

Se coc la 160 grade fără ventilator pentru 25 – 30 minute.

briose cu banane si afine

NOTĂ:

Dacă prepari brioșele exclusiv pentru adulți, poți adăuga 4 linguri de zahăr sau alți îndulcitori atunci când bați albușurile spumă.

Dacă ai încercat acestă rețetă de brioșe cu banane și afine, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu