Brioșe cu banane și nucă

Acest post a fost citit de 831 ori!

Ești în căutarea unei rețete simple de brioșe? Nu ai cum să dai greș cu această rețetă de brioșe cu banane și nucă. E ușor și rapid de făcut, ingredientele sunt la îndemană iar brioșele ies, fără excepție, pufoase și aromate. În plus, nu conțin zahăr sau alți îndulcitori și sunt perfecte pentru începutul autodiversificării.

Le poți prepara și dacă în familie există membrii cu  intoleranță la lactoză sau chiar cu intoleranță la gluten. Nu trebuie decât să înlocuiaști făina de grâu cu cea de hrișcă. Vor ieși la fel de bune!

Prima dată când le-am făcut, eram în vizită la rude. Cumnata mea avea o grămada de banane foarte coapte și nu ar fi vrut să se irosească, așa ca m-a rugat să gesesc o formulă de a le îngloba în niște brioșe. Zis si făcut! Au ieșit delicioase! Am tăbărât cu toții, de la mic la mare, peste ele și s-au epuizat cât ai clipi.

Am repetat  experiența ori de câte ori am avut ocazia și de fiecare dată au avut același succes.

Dacă vrei să încerci această rețetă de brioșe cu banane și nucă, găsești mai jos ingredientele și modul de preparare.

Timp preparare:
20 min
Timp coacere:
30 – 40 min
Număr porții:
10 brioșe
Dimensiune vas:
forme silicon brioșe

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu vârf de faină tip 650 sau făină de hrișcă
  • 2 linguri nucă tocată sau măcinată
  • 3 banane coapte
  • 1 lingură ulei de cocos sau unt topit
  • 1/2 linguriță praf de copt (opțional)
Mod de preparare

PASUL 1
Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le spumă cu ajutorul unui mixer (cel pe care îl folosesc eu este acesta). Adaugă pe rând gălbenușurile amestecând continuu. Apoi, setează mixerul la cea mai mică viteză și cerne câte o lingură de făină și praful de copt.

PASUL 2
Pisează cu ajutorul unei furculițe 2 banane și jumătate din cea de-a treia și amestecă-le cu uleiul. Cu ajutorul unei spatule (eu folosesc una din silicon, similară cu aceasta) încorporează-le în aluat, alături de nucile măcinate sau tocate, amestecând ușor, cu mișcări verticale, pentru a păstra compoziția pufoasă.

PASUL 3
Distribuie amestecul în formele de brioșe. Pentru ca brioșele să se desprindă ușor după coacere, îți recomand să folosești forme individuale din silicon sau o tavă, tot de silicon, ca cea de aici. Taie rondele subțiri jumătatea de banană rămasă și pune câte o felie peste fiecare brioșă.

PASUL 4
Coace brioșele la 170 de grade fără ventilator, timp de 30-40 min, sau până se rumenesc la suprafață.

Dacă ai încercat acestă rețetă de briose cu banane si nuca, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu