briose cu dovleac si scortisoara

Aceasta rețetă de briose cu dovleac si scortisoara a fost, în cazul nostru, soluția salvatoare atunci când am avut de “reciclat” niște dovleac copt în cuptor.

Greu găsesc dovleac mic în piață. Când îl pun la copt, mai bine îl pun pe tot. Dacă pun doar o jumătate, am observat că nu rezistă prea mult timp fără să se strice. În plus, am ajuns la concluzia că, e mai eficient așa. Dacă tot pornesc cuptorul, mai bine fac o cantitate mai mare de marfă, chiar dacă, o dată copt, nu reușim să-l dăm gata pe tot. Sigur că după ce se răcește, nu mai merge servit ca atare, dar avantajul este că pot să folosesc liniștită cantitatea rămasă în alte feluri de mâncare.

Fie fac o supă supa cremă de dovleac cu ghimbir si coriandru a doua zi, niște rulouri cu dovleac, ghimbir si scotisoara sau aceste brioșe delicioase. Am făcut chiar și un tort dezbracat de dovleac și decor din tura dulce, tarte (folosind aluat fraged) sau pancakes (cu piure de dovleac în loc de banană).

Pufoase și cremoase, aceste brioșe cu dovleac și scorțișoară sunt perfecte, încă de la vârsta de 6 luni, pentru o cină ușoară, un mic dejun rapid sau luate la drum, ca și gustare.

Având doar câteva ingrediente, briosele cu dovleac si scortisoara sunt numai bune pentru mesele de început, de la 6 luni. Atunci este cel mai indicat să le oferi bebelușilor alimentele preparate cât mai simplu, ca să le cunoască așa cum sunt ele, cât mai aproape de gustul lor natural. În plus, dacă bebelușul are vreo reacție după ce mănâncă, parintele poate să își dea seama mai ușor care dintre ingrediente este cauza. Cu cât sunt mai multe ingrediente, cu atât va fi mai greu.

Timp preparare:
10 min
Timp coacere:
25 min
Număr porții:
9 brioșe
Dimensiune vas:
forme individuale din silicon

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 3 linguri cu vârf făină integrală de grâu (aprox. 90 g)
  • 3 linguri dovleac copt în prealabil în cuptor
  • 1/3 linguriță scorțișoară
Mod de preparare

PASUL 1
Pentru ca brioșele să iasă pufoase și să crească, e foarte important ca albușurile să se bată spumă, separat de gălbenușuri, cu atât mai mult cu cât nu folosesc praf de copt, bicarbonat sau alți agenți de afânare pentru aluatul de brioșe. După ce se bat spumă cu ajutorul uni mixer (cel pe care îl folosesc eu este acesta), se adaugă ușor câte un gălbenuș peste albușuri, iar apoi se cerne făina de grâu în ploaie, amestecând continuu.

PASUL 2
Se face dovleacul piure cu ajutorul unui blender, se adaugă scorțișoara și se încorporează în aluat, amestecând ușor, cu mișcări verticale, de sus în jos, pentru a menține compoziția pufoasă.

PASUL 3

Se toarnă aluatul în formele de brioșe. Dacă formele nu sunt din silicon, ci metalice, se pune întâi câte o hârtie pentru brioșe în fiecare și se pun la cuptorul preîncălzit  la 160 grade fără ventilator pentru 25 minute.

NOTĂ:
Dacă prepari brioșele exclusiv pentru adulți, poți adăuga zahăr brun sau alți îndulcitori atunci când bați albușurile spumă.
Pentru un plus de savoare se poate adăuga în aluat ghimbir proaspăt răzuit.

Dacă ai încercat acestă rețetă de brioșe cu dovleac și scorțișoară, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu