Briose cu quinoa, curcan si ciuperci

Iubitorii de proteine vor devora aceste brioșe, datorită faptului ca toate cele 3 ingrediente cheie au un conținut proteic ridicat. Carnea de curcan e una din ele. Apoi ciupercile, care sunt printre puținele legume care au această caracteristică. Quinoa este o pseudo-cereală (nu are gluten) care conține proteină completă (toți cei 8 aminoacizi) dar și un număr mare de flavonoizi cu efect antioxidant.

Timp preparare: 25 min          Timp coacere: 25 min

Ingrediente

100 g quinoa
100 g piept de curcan
100 g ciuperci
1 ou ecologic
1 lingură făină de orez/ hrișcă
1 cățel de usturoi
frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Înainte de a folosi quinoa, aceasta trebuie hidratată timp de minim 15 minute (ideal 2-4 ore) și spălată temeinic. E felul în care se elimină saponina conținută de aceasta,  care îi dă gustul amar.
Pune apă la fiert în două cratițe mici. Când apa dă în clocot, pune într-o cratiță carnea de curcan iar în cealaltă quinoa. Fierbe-le timp de 15 minute.
Între timp, taie ciupercile mărunt, usturoiul și pătrunjelul și pune-le într-un bol împreună cu oul. După ce a fiert carnea, las-o să se răcească, tai-o mărunt și pune-o împreună cu quinoa (fiartă și răcită) în bol, peste restul ingredientelor. Amestecă totul până se omogenizează și distribuie compoziția în formele de brioșe. Coace-le timp de 25 minute la 180 de grade fără ventilator.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu