Briose cu quinoa si legume

de admin
Briose cu quinoa si legume

Această rețetă este ideală pentru cei ce au dat start autodiversificării de curând. Combinația de legume cu quinoa, o pseudo-cereală cu gust delicat de nucă și textură moale, îi va încânta pe micuții ce abia au început să exploreze mâncarea. În plus, forma de brioșă face totul mai ușor de apucat și de gestionat pentru bebeluși.

Timp preparare: 35 min          Timp coacere: 30 min          Număr porții: 6 buc

Ingrediente

1 ou ecologic
80 g quinoa crudă (după fierbere își va tripla volumul)
1 morcov mic
1/3 dovlecel mic
1/2 ardei capia
1 legătură pătrunjel proaspăt
1 ceapă/usturoi verde

Mod de preparare

1. Începe prin a pune quinoa la înmuiat cu 2 ore înainte de a o fierbe. Prin acest procedeu, se va elimina saponina, substanța care îi dă un gust amărui.

2. După 2 ore, spală bine quinoa și pune-o la fiert într-o oală cu 200 ml apă, fără capac, pentru 15 minute. Când e gata, a absorbit toată apa și boabele devin ușor transparente (au o mică spirală vizibilă în interior), oprește focul și las-o încă 15 minute acoperită.

3. Pornește cuptorul la 160 de grade fără ventilator.

4. Spală și curătă legumele  și taie totul mărunt cu un cuțit sau o răzătoare.

5. Într-un bol, amestecă legumele, verdeața, quinoa și oul până obții o compoziție omogenă.

6. Umple 2/3 din formele de brioșe cu amestecul obținut. Dacă formele nu sunt de silicon ci metalice, pune mai întâi forme de copt din hârtie.

7. Coace brioșele în cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 20-30 minute.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu