Acest humus cremos și cu un gust fresh îl transformă într-un preparat rapid și extrem de versatil.

Merge de minune cu lipie și legume crude sau la grătar, servit alături de bețișoare de legume (ardei, morcov, castravete) sau ca sos pentru carne și pește.

Humusul este sursă importantă de proteine iar dacă e preparat cu pastă de susan, ca în rețeta de mai jos, e bogat și în calciu de origine vegetală.

Dacă vrei și tu să pregătești humus, găsești ingredientele și pașii ce trebuie să îi urmezi mai jos.

Timp preparare: 10 min

Timp fierbere: 60 min

Timp hidratare: 6 – 8 h

Număr porții: 4 persoane

INGREDIENTE

  • 200 g năut uscat
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1-2 căței de usturoi
  • Zeama de la ½ lămâie
  • Sare (peste vârsta de 1 an)
  • 3 linguri tahini (pastă de susan)
  • 1/3 linguriță chimion
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

MOD DE PREPARARE

PASUL 1
Pune năutul la înmuiat în apă călduță, peste noapte (6-8 ore) sau până când își dublează volumul.

A doua zi, scurge apa de pe el și spală-l. Pune-l la fiert în apă împreună cu praful de copt pentru 45-60 minute si puțină sare (peste vârsta de 1 an).

Strecoară apa și păstreaz-o.

PASUL 2
Pentru a obține o pastă cât mai  fină, e de preferat (dar nu e obligatoriu) să îndepărtezi coaja fiecărui bob de năut. Aceasta alunecă ușor de pe bob, dacă o presezi între degetul arătator și degetul mare.

ingrediente humus

PASUL 3

Mixează cu ajutorul unui blender boabele de năut împreună cu restul ingredientelor, până obții o pastă omogenă și fină.

Poți adăuga câte puțin din apa în care a fiert năutul pentru a emulsifia compoziția.

Transferă hummus într-un bol, adaugă ulei de măsline deasupra și decorează-l cu frunze de pătrunjel și câteva boabe de năut.

Pentru decor, mai poți folosi muguri de pin sau boia dulce.

naut humus
naut humus
humus
humus si tabouleh

IMPORTANT:
Deși se păstrează la frigider, humusul se servește la temperatura camerei.

Dacă ai încercat acestă rețetă de Humus, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy