Paste cu cel mai bun pesto facut in casa

de admin
Paste cu cel mai bun pesto facut in casa-reteta rapida de vara

Rețeta aceasta de paste care au la bază cel mai bun pesto facut în casă e atât de simplă, delicioasă și fresh încât, după ce o vei încerca, nu o să mai cumperi niciodată pesto la borcan, din supermarket.

Merge perfect ca sos pentru paste, alături de câteva roșii cherry și bucățele de mozzarela proaspătă sau în sandwich-uri la micul dejun.

Cum se prepara cel mai bun pesto

Dacă vrei și tu să prepari cel mai bun pesto, mai jos găsești rețeta așa zisului Pesto Genovese. Deși teoretic, pesto-ul clasic conține 3 ingrediente cheie: muguri de pin, busuioc, parmezan sau pecorino, el e mult mai versatil.

Vestea bună e că poți înlocui cu success busuiocul cu pătrunjel sau spanac, mugurii de pin cu nuci sau migdale decojite. În plus, există și varianta de pesto rosso, care are la bază sos de roșii, busuioc, roșii uscate, masline, etc.

Un alt avantaj al acestui sos este faptul că rezistă 5-7 zile la frigider și 3-4 luni la congelator. Merge de minune ca dresing de salate, în sandvișuri, ca sos pentru preparatele din carne și pește, amestecat cu orez, etc. Pur și simplu dă gust și savoare oricărui preparat!

Timp preparare: 5 min

Ingrediente

50 g parmezan (sau pecorino)
50 g muguri pin (potți folosi caju sau nucă)
2 căței de usturoi
1 legătură de frunze de busuioc proaspăt (poți folosi și spanac sau patrunjel proaspăt)
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Se dau toate ingredientele prin blender. Eu îl folosesc pe acesta. Mixează până capată consistența unei paste, după care toarnă sosul peste pastele fierte.
Pentru un plus de savoare poți pune peste paste roșii cherry și mozzarella de bivoliță (din aceea în suc propriu).

pesto facut in casa

Dacă ai încercat acestă rețetă pentru cel mai bun pesto facut in casa, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. Deasemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook si follow celei de Pintrest.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

2 comentarii

Anca June 7, 2018 - 01:03

Buna Alina, cu ce s-ar putea inlocui parmezanul (aplv)? Merci mult

Reply
admin June 27, 2018 - 09:46

Buna! Sunt mai multe variante. Fie îl excluzi pur și simplu, fără a-l înlocui cu nimic, fie folosesti 1/2 avocado sau 3-4 linguri drojdie inactivă/nutritivă. 😉

Reply

Lasa un comentariu