Paste cu spanac, ricotta și roșii cherry

noiembrie 3, 2016
Paste cu spanac, ricotta și roșii cherry

O rețetă foarte simplă dar foarte gustoasă de paste, pe care o poți face ori de câte ori ești în criză de timp și nu știi ce să mai pregătești pentru prânz sau cină. Gustul proaspăt al spanacului se combină perfect cu brânza cremoasă și cu roșiile zemoase și dulci. Alăturarea ingredientelor este cu atât mai fericită cu cât se spune ca fierul (din spanac) se absoarbe doar în prezența vitaminei C (din roșii).

Timp preparare:
30 min
Număr porții:
1 copil + 2 adulți
Dimensiune vas:
oală cu sită 25 cm diametru

Ingrediente:

  • 200-250 g paste uscate (fussili, penne, farfalle)
  • 200 g ricotta sau branza de vaci
  • 5 linguri de spanac opărit (proaspăt sau congelat)
  • 2 linguri parmezan răzuit (Grana Padano sau Parmigiano Reggiano- doar peste vârsta de 1 an)
  • 2 căței de usturoi
  • 5 frunze de busuioc proaspăt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sare (doar peste vârsta de 1 an)
  • 15-20 roșii cherry
Mod de preparare

PASUL 1
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

PASUL 2
Pune spanacul proaspăt sau congelat în apă clocotită timp de 2 minute dacă e proaspăt și 5 minute dacă e congelat.

PASUL 3
Când e gata, strecoară-l și pune-l deoparte.

PASUL 4
Pune în vasul unui blender ricotta, usturoiul, spanacul, uleiul de măsline, busuiocul, parmezanul și sarea (doar peste vârsta de 1 an) și mixează până obții un o pastă cremoasă.

PASUL 5
După ce au fiert pastele, strecoară apa de pe ele și amestecă-le cu sosul.

PASUL 6
Distribuie pastele în farfurii, decorează cu jumătăți de roșii cherry și busuioc și servește-le imediat.

Dacă ai încercat acestă rețetă de paste cu spanac, ricotta și roșii cherry, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu