Pate de casa dupa reteta bunicii

de admin

După ce vei încerca această rețetă rapidă și foarte gustoasă de pate, nu vei mai cumpăra varianta în conservă. Pe lângă faptul că pateul în conservă este total contraindicat copiilor atât de mici, conținutul de ficatul propriu-zis e în proporție foarte mică, e plin de aditivi și are o valoare nutrițională care lasă de dorit.

Timp preparare: 15 min          Timp coacere: 30 min

Ingrediente

400 g ficat de pui
1 fir de ceapă verde
2 căței de usturoi
½ ardei capia
½ linguriță praf de cimbru
200 g unt

Mod de preparare

1. Pornește cuptorul la 180 de grade fără ventilator.

2. Spală ficatul și strecoară apa bine de pe el. Curăță legumele și taie-le mărunt.

3. Într-un vas termorezistent, pune ficatul, ceapa, usturoiul, ardeiul, praful de cimbru, ¼ din cantitatea de unt și amestecă bine.

4. Coace totul în cuptorul preîncălzit pentru 15 min, după care scoate vasul din cuptor și amestecă toată compoziția. Reintrodu preparatul în cuptor și mai lasa-l încă 15 minute sau până se scade zeama lăsată de ingrediente.

5. Când e gata, scoate vasul și asteaptă câteva minute să se răcească conținunut și transferă-l într-un recipient înalt. Mărunțește compoziția cu ajutorul blenderului vertical, adaugând treptat câte un cubuleț din untul rămas, până când capătă o consistență fină și cremoasă.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu