Reteta bunicii de cornulete fragede cu magiun de prune

de admin
cornulete fragede cu magiun de prune

Toată familia noastră este sedusă de frăgezimea acestor cornulete fragede cu magiun de prune, potrivite pentru zilele de sărbătoare petrecute alături de cei dragi. Prin urmare, anul acesta înainte de Paște, bunica s-a gândit să adapteze rețeta,  astfel încât să se poată bucura și cei mici de ele.

Timp de preparare: 60 min          Timp de coacere: 30 min          Numar portii: aprox. 50 buc

Ingrediente

200 g unt
250 g făină albă
4 linguri zeamă lămâie
400 g magiun de prune (fără zahăr sau îndulcitori)*
50 g nucă măcinată

  • sub vârsta de 2-3 ani, se recomandă evitarea dulcețurilor de orice fel, chiar dacă sunt făcute în casă și nu au zahăr adăugat. Prin fierbere, scade cantitatea de fruct și apă și crește foarte tare nivelul zaharurilor. Magiunul se poate înlocui cu mere rase, amestecate cu nucă măcinată.
Mod de preparare

Pentru a obține cornulețe cât mai fragede, aluatul se prepară în avans, de preferat cu o seară înainte. Într-un bol de sticlă, frământă făina împreună cu untul, la temperatura camerei, tăiat cubulețe și zeama de lămâie. Transferă aluatul obținut pe o suprafața pe care ai presarat făină, prelucrează-l până devine foarte fin și fraged și dă-i forma unui cilindru cu diametrul de 7-8 cm.
Acoperă-l cu folie alimentară și pune-l la frigider peste noapte sau pentru aproximativ 10-12 ore.

Pentru umplutură, amestecă magiunul cu miezul de nucă până la omogenizare.

Scoate aluatul cu 15 minute înainte de a-l folosi și taie-l felii de 1 cm grosime. Întinde fiecare felie cu ajutorul sucitorului până ajunge la diametrul de 18-20 cm. Taie aluatul în 8 felii și așează pe fiecare felie 1/2 linguriță de magiun amestecat cu nucă și apoi rulează-le începând din margine spre centru. Așează cornulețele pe o tavă pe care ai pus hârtie de copt și coace-le la 180 de grade fără ventilator timp de 30 min.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu