Biscuiti raw-vegani cu seminte si fulgi de cocos

de admin
0 comentariu

Când e prea cald să pornești cuptorul și să faci clasicii biscuți cu semințe, cu hriscă sau biscuiți crocanti, poți opta pentru unii raw-vegani, ca aceștia. Se pregătesc rapid și se păstrează la frigider într-un recipient închis etanș timp de o săptămână sau chiar mai mult. Din experiența mea însă, nu apucă să stea atât fiindcă se consumă extrem de repede.

Timp preparare: 20 min          Timp racire: minim 2 h

Ingrediente

200 g curmale fără sâmburi *
100 g migdale crude
80 g caju crud
80 g nucă crudă
2 linguri de ulei de cocos
2 lingurițe fulgi de cocos
2 linguri semințe de floarea soarelui

Mod de preparare

* Curmalele, ca toate fructele uscate, au un conținut ridicat de zaharuri, prin urmare, în special sub vârsta de 2-3 ani e recomandat evitarea sau consumul limitat al acestora, deoarece pot duce la aparitia cariilor.

Mod de preparare

PASUL 1
Hidratează curmalele pentru 10-15 min.

PASUL 2
Mărunțește cu ajutorul unui tocător electric migdalele, alunele și nuca.

PASUL 3
Adaugă curmalele și uleiul și continuă să mixezi până obții o pastă lipicioasă de consistența unui aluat.

PASUL 4
Transferă compoziția pe jumătatea unei hârtii de copt de aproximativ 30×40 cm.

PASUL 5
Îndoaie hârtia și acoperă aluatul cu cea de-a doua jumătate. Presează cu mâinile sau cu un sucior până se aplatizează.

PASUL 6
Îndepărtează hârtia de peste aluat și ajustează marginile acestuia cu un cuțit de masă. Trebuie să rezulte un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 1 cm. Dacă e nevoie, reia procesul de presare de la PASUL 5.

PASUL 7
Presară fulgii de cocos și semințele de floarea soarelui.

PASUL 8
Împachetează aluatul ca și cum ai ambala un cadou (vezi imaginile de mai jos) și treci din nou cu sucitorul peste el. Astfel vei presa semințele și fulgii, fără a deforma blatul.

PASUL 9
Pune-l în frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.

PASUL 10
Când e gata, taie blatul cubulețe de aproximativ 4×4 cm (dimensiunea unor biscuiți) și ambalează-i individual în hârtie de copt, pentru a nu se lipi de mâini și a putea fi mai ușor de servit și de transportat.

Facebook comments

Lasa un comentariu

ARTICOLE SIMILARE

Acest website folosește cookies (Detalii aici). Dacă nu ești de acord, te rog să închizi website-ul sau să dezactivezi cookies. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy