Brioșe cu banane și zmeură

La fel ca brioșele cu afine, aceste briose baby-friendly cu banane si zmeura (fara zahar) sunt printre gustările noastre preferate cînd plecăm la drum și nu numai. Cel mai des le pregătim pe perioada verii, atunci când avem zmeură proaspătă, dar ne bucurăm de ele chiar și iarna, folosind fructe congelate.

Copiii adoră aceste brioșe baby-friendly cu banane și zmeură (fără zahăr)

Fie că alegi să faci brioșe dulci sau briose “sărate”, acestea sunt ideale pentru începutul autodiversificării, datorită formei și consistenței pufoase. De aceea rețetele de brioșe sunt la mare căutare printre mămicile de bebeluși cu vârsta minima de 6 luni, dar și de copii mai mari.

Aroma zmeurii se combină foarte bine cu gustul dulce al bananelor, folosite pe post de îndulcitor natural. În plus, bananele sunt pline de antioxidanți, fibre, mangan și potasiu.

Nouă ne plac atât de mult încăt, le-am pregătit și pentru prima aparație TV pe tema autodiversificării, la emisiunea Prietenii de la 11 de la Antena 1 (click pentru a afla mai multe și a vedea inregistrarea, la finalul articolului).

Dacă vrei și tu să prepari această rețetă de brioșe baby-friendly cu banane și zmeură (fără zahăr), găstești mai jos toate ingredientele și pașii pe care trebuie să-i urmezi.

Timp preparare:
10 min
Timp coacere:
25 – 30 min
Număr porții:
15 buc
Dimensiune vas:
forme individuale din silicon

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 4 linguri cu vârf de făină integrală (aprox. 150 g) sau făină tip 650 sau făină de hrișcă (fără gluten)
  • 2 banane foarte coapte
  • 150 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 1 lingură ulei de cocos sau unt topit (optional)
  • 1/2 plic praf de copt (optional)
Mod de preparare

TIPS & TRICKS

Pentru ca brioșele să iasă pufoase și să crească, e foarte împortant ca albușurile să se bată spumă, separat de gălbenușuri, cu atât mai mult cu cât prefer să nu folosesc praf de copt, bicarbonat sau alți agenți de afânare pentru aluatul de brioșe.

PASUL 1

Prin urmare, se bat albușurile până se fac spumă, cu ajuorul unui mixer (cel pe care îl folosesc eu este acesta), se adaugă pe rând câte un gălbenuș, amestecând continuu, după care se cerne ușor câte o lingură de făină.

PASUL 2

Separat se mărunțesc bananele cu ajutorul unei furculițe, până se fac cremă. Se poate pune peste banane 1 lingură de ulei de cocos sau unt topit pentru un plus de frăgezime.

PASUL 3

Cu ajutorul unei spatule (eu folosesc una din silicon, similară cu aceasta) încorporează bananele în amestecul de ouă și făină și toarnă totul în forme de brioșe.

Pentru ca brioșele să se desprindă ușor după coacere, îți recomand să folosești forme individuale din silicon sau o tavă, tot de silicon, ca cea de aici. Dacă formele nu sunt din silicon, ci metalice, pune întâi câte o hârtie pentru brioșe în fiecare.

PASUL 4

Zmeura, spălată și uscată se distribuie ulterior în fiecare formă în parte. Dacă e congelată, se folosește ca atare, tăvălită în făină (ca să absoarbă umezeala în exces).

PASUL 5

Se coc la 160 grade fără ventilator pentru 25-30 minute.

briose banane zmeura
briose banane zmeura

NOTĂ:

Aceasta este o rețetă de brioșe baby-friendly, fără zahăr. La nevoie, peste brioșele destinate adulților, se poate cerne zahar sau picura miere.  Dacă în schimb se prepară  brioșele exclusiv pentru adulți, se pot adăuga 4 linguri de zahăr sau alți îndulcitori atunci când se bat albușurile spumă.

Dacă ai încercat acestă rețetă de brioșe baby-friendly cu banane și zmeură (fără zahăr), m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook și follow celor de Pinterest și Instagram.

Click pentru mai multe retete de brioșe dulci sau briose “sărate”.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu