Tagliatelle cu sos de avocado și broccoli

de admin
Tagliatelle cu sos de avocado si broccoli

Nici acum nu stiu de ce am întârziat atât de mult să împărtășesc această rețetă de tagliatelle cu sos de avocado si broccoli. Recent, mi-am dat seama că, deși e o rețetă extrem de simplă și rapidă, i-ar sta totuși bine pe blog. Până la urmă este cea mai solicitată de public. Iată si de ce…

Cum a ajuns la mare căutare rețeta de tagliatelle cu sos de avocado și broccoli

Așa cum bine îți amintești probabil, acum ceva vreme, Ruxandra Luca mi-a propus să vorbesc despre autodiversificare, în cadrul emisiunii Prietenii de la 11 de la Antena 1 (click pentru a afla mai multe și a vedea inregistrarea, la finalul articolului).

Pe lângă discuția liberă pe acest subiectul , erau necesare și niște imagini care să servească drept fundal. Ideal era să îl prindă pe micuțul meu la masă, înfulecând (cum ii stă în fire de altfel) ceva, cu poftă. Ca să nu dureze foarte mult gătitul, m-am hotărât asupra rețetei de mai jos. Ei bine, în săptămânile ce au urmat difuzării pe post, nu trecea zi să nu mă întrebe cineva ce mânca așa cu pofta copilul meu acolo. Care e rețeta exactă?

Reteta conține două dintre alimentele noastre preferate: broccoli și avocado. Cred că nu trece o săptămână fără să le consumăm în diverse forme. Se și poate remarca din varietate de rețete în care se regăsesc cele două pe blog.

Până acum, am consumat cel mai des avocado ca atare, tăiat felii sau cubulețe în salate sau sandvișuri, sau in preparate precum Mousse-ul raw de „ ciocolata” sau ca sos pentru preparatele din carne de pește. De curând însă am descoperit că merge de minune și în sosul de paste.

Stiam încă de la începutul autodiversificării că avocado este supranumit alimentul perfect datorită consisteței sale cremoase, gustului neutru și densității sale nutriționale. Broccoli are forma ideală pentru a fi apucat de manuțele pufoase, aflate la început pe drumul explorării alimentelor.

Prima dată când am făcut această rețetă de tagliatelle cu broccoli și avocado a fost total nepremeditat. Pur și simplu, asta aveam în casă la momentul respectiv și am zis: ia să le combin. Pentru că rezultatul a fost pe gustul celui mic, am hotărât să le prepar de câte ori am ocazia.

Dacă vrei să prepari și tu această rețetă de tagliatelle cu sos de avocado si broccoli, găsești lista de ingrediente și modul de preparare mai jos

Timp preparare:
15 min
Număr porții:
2 adulți și un 1 copil
Timp dospire:
20 min

Ingrediente:

  • 250 g tagliatelle uscate (cam 9-10 rotocoale) sau 400 g tagliatelle proaspete
  • 2 avocado
  • 250 g broccoli proaspăt sau congelat
  • 50 g parmezan (opțional)
  • ½ lingură busuioc proaspăt (opțional)
  • 2-3 căței mici de usturoi pisat
  • 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
tagliatelle cu sos de avocado si broccoli

PASUL 1
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit tagliatelle uscate, cu spanac (de aici si culoarea lor ușor verzuie). Pune floretele de broccoli la fiert împreună cu pastele (sau la abur) și scoate-le dupa 5 min, dacă e broccoli proaspăt sau 7 min, dacă e congelat.

PASUL 2
Pentru sos, pune avocado, parmezanul ras, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline și 1/2 din cantitatea de broccoli în vasul unui tocator electric și mixează până obții o pastă. Am utilizat tocatorul de la acest mixer vertical, pe care tocmai îl primisem cadou de la soțul meu.

PASUL 3
Scurge pastele, amestecă-le cu sosul și restul de broccoli și eventual cu câteva frunze proaspete de busuioc mărunțit.

Dacă ai încercat acestă rețetă de Tagliatelle cu sos de avocado si broccoli, m-aș bucura să îmi spui părerea ta, într-un comentariu mai jos. De asemenea, pentru a nu pierde viitoarele articole, te poți abona la Newsletter sau să dai “like” paginii de Facebook si follow celei de Pintrest.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Lasa un comentariu