Rulada cu branza si zmeura

Acest post a fost citit de 141 ori!

Ruladele par greu de făcut și asamblat. Nu și aceasta! Fiindcă e coaptă rapid în tigaie, nu în cuptor și e umplută cu ingrediente proaspete, nepreparate termic, va deveni cu siguranță una din gustările sau deserturile ideale pe timp de vară. Eu am folosit zmeura fiindcă are o consistență moale, dar poți alege orice fructe de sezon (afine, căpșuni, caise, prune, etc). Condiția este să le tai mărunt, astfel încât rulada să se felieze ușor la final.

Timp preparare: 30 min                           Număr porții: 2 rulade

Ingrediente
Pentru blat

2 ouă ecologice
4 linguri de făină albă
80 ml lapte
1 banană coaptă
1 linguriță ulei de cocos

Pentru umplutura

200 g brânză de vaci sau ricotta
100 g zmeură (sau alte fructe de sezon tăiate mărunt)
1 linguriță de miere (doar peste vârsta de 1 an)

Mod de preparare

PASUL 1
Separă albușurile de gălbenușuri și bate spumă albușurile.

PASUL 2
Amestecă gălbenușurile cu făina și laptele până obții o compoziție vârtoasă.

PASUL 3
Pisează banana împreună cu uleiul de cocos și toarn-o peste amestecul de făină, ouă și lapte.

PASUL 4
Încorporează apoi albușurile, ușor, cu ajutorul unei palete, cu mișcări de jos în sus astfel încât să se formeze un aluat pufos, suficient pentru a face două blaturi.

PASUL 5
Toarnă jumătate din compoziție cu ajutorul unui polonic într-o tigaie antiaderentă cu diametrul de 15-20 cm încinsă în prealabil. Repartizează uniform și lasă să se rumenească pe o parte la foc mediu, timp de 2-3 minute, înainte de a întoarce blatul pe cealaltă parte.

PASUL 6
Când e gata, răstoarnă blatul pe o farfurie, așteaptă câteva minute să se răcească, transferă-l pe o hârtie de copt de 30×30 cm și distribuie 100 g de brânză și 50 g de zmeură pe întreaga lui suprafață.

PASUL 7
Ridică un capăt al hârtiei și răsucește blatul spre interior.

PASUL 8
Când acesta începe să adere la umplutură, dezlipește ușor hârtia și continuă să rulezi restul de blat în același fel. Poți încerca și fără hârtie dar aceasta are rolul de a rula concomitent toată lungimea blatului. Repetă procedeul si pentru urmatoarea ruladă.

PASUL 9
După ce rulada este gata, feliaz-o, orneaz-o cu fructe și servește-o ca gustare sau desert.

Facebook comments

ALTE RETETE SIMILARE

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close